EMS fitness

EMS fitness bij EMS Healthclub

EMS is een effectieve vorm van fitness voor het hele lichaam. Door middel van Electro Musculaire Stimulatie voorzie je spiergroepen van de training die ze nodig hebben. Bij EMS Healthclub staan we dan ook graag voor je klaar als je kennis wilt maken met fitness in de vorm van een EMS training. Fitness houdt je lichaam gezond en in goed conditie.

Door het trainen van spiergroepen ervaar je meer vitaliteit, en ook het uithoudingsvermogen wordt op een positieve manier beïnvloedt. In veel gevallen wordt fitness uitgevoerd door het gebruiken van diverse apparatuur. Dit kan thuis, maar natuurlijk ook in de sportschool. Als je effectief wilt sporten of fitnessen, spendeer je hier wekelijks behoorlijk wat uren aan. Met EMS fitness is dat niet meer nodig. Electro Musculaire Stimulatie maakt gebruik van impulsen. Na het aantrekken van een speciale bodysuit, worden de impulsen overgebracht op de huid.

Daar activeren ze de belangrijkste en grootste spiergroepen van ons lichaam. Bijvoorbeeld onze buik- en borstspieren, maar ook de spiergroepen die zich in de benen, armen en billen bevinden. Zelfs de dieper gelegen spieren worden door de impulsen geactiveerd. Deze effectieve EMS training neemt slechts 15 minuten in beslag. Een volledige workout staat gelijk aan 180 minuten krachttraining.

EMS inzetten als volledige fitness workout

Naast fitness is EMS training ook effectief bij afvallen. De stimulatie én de bijbehorende dynamische bewegingen, zorgen ervoor dat je snel en eenvoudig calorieën en gewicht kunt verliezen. Uiteraard op een verantwoorde manier die past in een gezonde levensstijl. Je hoeft dus geen uren door te brengen in de sportschool om jouw lichaam van de toning en de training te voorzien die het nodig heeft.

Trainen met weerstand door middel van impulsen kan gebruikt worden ter vervanging van fitness, maar draagt ook bij aan de voorkoming en genezing van blessures. Daarom is een EMS training ook geschikt voor mensen die door medische en/of lichamelijke klachten niet kunnen sporten. Tijdens deze techniek worden de gewrichten namelijk niet belast. Bij EMS Healthclub geven we trainingen op alle niveaus.

EMS fitness

Zowel beginners als gevorderden zijn bij ons van harte welkom. EMS fitness kan ook als extra ondersteuning worden gebruikt bij een revalidatie. Bijvoorbeeld na een sportblessure of een medische ingreep. Natuurlijk voorzien we je daarbij van een verantwoorde en professionele ondersteuning die helemaal wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je wilt afvallen of wilt kunnen beschikken over meer spierkracht.

Menu